Via "La Griviola Bella" - 6a, 250m - Regió Ecos - Montgròs - Montserrat


En Pep sortint de la magnifica bauma del Montgròs i començant el cinquè llarg. El fons i a l'esquerra la magnífica aresta Brucs de la Salamandra.

De les imprescindibles de Montserrat. Juntament amb les germanes Aresta Arcarons i/o EasRider, la seva escalada esdeve un plaer per els sentits. La seva ubicació el cor del massís la carrega de misteri i confort emocional, lluny del soroll dels vehicles i del personal que volta per Montserrat. Línea arrogant i directe que sulca en tot moment les magnífiques plaques conglomarades mostran les seves devilitats.

L'escalada sempre tensa però alhora reconfortant. De vegades amb les preses justes però suficients i amb les asegurançes alegres per recordar-nos del pès històric que en representa. Son vies d'abans, on els escaladors de l'època no estaven per brocs. Gent de muntanya molt ferrenya que u donaven tot per deixar emprempta dins l'històric Montserrati.

No la deixeu escapar.

                     
           Ressenyes del blog http://www.klimbingspider.com/griviola-bella-montgros/ i Escalatroncs

Oberta per: A. G. Picazo i M. Martinez el març 1977

Cordades: En Pepe i Jordi Bou

Dificultat màx.: 6a
Dificultat obligada: V+ dels d'abans, o sigui 6a.
Llargària: 250m

Exposició: Alt

Equipament: Reequipada  amb parabolts. També i trobarem un pitó el primer llarg, i els llargs de sobre un pont de roca i un cap de buri (cal col.locar la chapa).

Material recomanat: 16 cintes (algunes de llargues), cordinos x ponts de roca i sabines , joc de totems, algún tricamp petit opcional i 1 plaqueta recuperable.

Orientació: E

Aproximació1h30. El més ràpid es aparcar a la Vinya Nova i prendre el Camí dels Francesos (vejeu mapa Alpina de Montserrat). Pujarem fins el Coll de l'Ajaguda i saltarem a la Canal de Migdia. Amb 15' i un cop passada la fita que ens porteria els Plecs del Llibre, ull que  l'esquerra veurem una gran roca amb una inscripció en vermell. Just a la seva esquerra puja una canal  amb cordes fixes (estàn en mal estat...) i anirem per terreny més o menys evident fins a peu de via. 
Horari: +/- 4h d'escalada.
Descens: 1h. El descens el farem seguyint el PR (marques blanques i grogues), passant per el peu de la Salamandra, d'aqui per sota del Portell de Migdia i d'aqui baixar per la canal i desfer el camí de pujada.

A destacar:
* Primer llarg delicat. Prendre la fisura de la dreta fins una alzina. D'aqui flanqueig ascendent a la caça d'un bolt per iniciar el flanqueig el bosc penjat.
* Segon llarg descomunal. Un dels millors 6a del massís?
* La resta de llargs són boníssims. Cal un bon olfacte per assegurar-nos correctament. Pas a pas trobarem el camí correcte per arribar el cim.
* Menys el primer llarg, la resta roca exelent.
* Si volem disfrutar cal tenir ven assumit el cinquè Montserratí.
*Magnífica visita a la famosa bauma del Montgròs.









                                                                         Les Talaïes

                                                   Vessant Est dels Plecs del Llibre

De baix a dalt trobarem tres magnífiques parets. En primer plà la Cajoleta i els seus pràcticament 100m de roca vertical. Continuen els magnífics Plecs del Llibre i acabem amb l'imponent mur del Montgròs.
Vistes des del Coll de l'Ajaguda.

Comentaris

Entrades populars