"Esperando el parche de morfina" - 260m - 6b+ - C/S2 - Cap del Ras - Àger

   L'increïble darrer llarg de la via. Una fissura amb roca de somni. Un dels millors llargs dels Puntals?

Els Puntals d'Ager edevenen un terreny de joc ideal per fer metres i preperar-nos per escalades de més envergadura. La seva llargada i la pròpia estructura de la paret la fan agradable els escaladors que es volen iniciar a la via clàssica i d'aventura.

L'orientació Sud la fan ideal per els dies freds d'hivern i el seu comoda accés i descens ens doneràn molt marge per realitzar els nostres objectius. En definitiva terreny de joc ideal per les primeres cortides si som novells o per rodar metres si fa dies que no escalem en paret.

"Esperando el parche de morfina" és una via molt ven trobada amb l'equipament just i que t'obliga a vellugarte amb certa soltura si vols encadenar tots els llargs. Pot ser més exigent del que sembla, així que millor anar-hi bé si la voleu disfrutar. 

Oberta per: Emili Lopez i Montse Betorz el 2019.

Cordada: Joan Cabau i Jordi Bou

Dificultat màx.: 6b+ - C/S2
Dificultat obligada: 6a
Llargàda: 260m

Exposició: Alta

Equipament: Reunions equipades amb 1 parabolt + el parabolt de sortida, preveu-re reunió llarga. A la via i trobarem pitons, ponts de roca i alguns parabolts.
La darrera reunió és un pont de roca que es pot reforçar amb un friend.

Material recomanat: Nosaltres portavem 16 cintes, joc de Totems (menys el negre), 1 C1, 1C2, 2C3 i 1 C4 (el nº 4 no el vam col.locar, prescindible...).

Orientació: S

Aproximació: Just abans d'arribar a Àger i a l'alçada del cementiri trencarem a l'esquerra (venint de Balaguer) i enfilarem direcció el Coll d'Ares i ja a la part alta de la carretera, estreta i asfaltada, i a la cota 1347m trobarem una pista que surt a la dreta. La prendrem, encara farem aprox. uns 1.5k o 2km, aleshores caldrà fixar-nos amb la paret per divisar el nostre objectiu. Aparcarem  i localitzarem la tartera més factible per remuntar fins a peu de via. 25'.

Horari: De 4 a 5 hores d'escalada.

Descens: 40'. Sortint de la via anirem cap a la dreta arrant de paret. Seguirem unes fites fins a trobar un pas, doblement fitat, que dona accés a la feixa de sota nostre. Només caldrà seguir les fites fins la pista on em aparcat el vehicle. De baixada ull amb les pedres soltes no fem mal els companys.

A destacar:
* Traçat lògic en una paret que semblava tot obert.
* Escalada més vertical del que sembla on tots els llargs has d' escalar.
* Roca molt bona amb varietat de passos, plaques, fissures, diedres...
* Tercer llarg boníssim., més llarg dels 30m que marca la ressenya original.
* El quart llarg el vam fer d'una sola tirada de 50m. Possibilitat de muntar una reunió intermitja, del tot prescindible.
* Sisé llarg fantàstic. Amb cristalls de roca de quarzita espectaculars, per gaudir de valent.
   El graduaria de 6b+.

                                                     

                                               Ressenya dels obridors Emili López i Montse Betorz.                                                

                           

 

Comentaris

Publicacions populars