Montserrat, Serrat dels Monjos, via "Oferta Especial" 180 mts, 6c/S3 (6b obl).

Dia activitat: Dissabte 24 de gener
Aproximació: Per les coves del Salnitre. 25'
Horari via: 4h
Material recomanat: Aliens + camelots 2 i 3 (recomanable portar a més els tascons i el C 0,5 i 0,75)
Equipament: Spits del 8 + pitons
Descens: Caminant + 1 ràpel de 45 mts.
Observacions: Via 4 estrelles, amb un recorregut molt ven trobat i elegant. Roca de bona a molt bona(algún lloc cutre...) Del tot recomanable si us agrada les vies amb un punt d'aventura. En algunes ocasions ens troben trams expo, difícils d'assegurar i alguna caiguda amb trenca cames, però amb grau fàcil.

Pany de paret per on transcórrer la via.


1er llarg, el millor es entrar pels primers metres de la via Picnic i de seguida flanquejar per un Vº fins a trobar el primer espit. Així ens estalviem un A2 on aldria pitonar i posar algún plom...

Un cop em xapat el primer espit, escalarem uns quants metres més fins a col·locar un alien força bò, tot i així per arribar a la següent assegurança caldrà fer un pas obligat i un xic exposat...

R-1 amb 2 espits

Aquest es el segon llarg de 6c. El primers metres que són els que apreten més, l'Armand i en Fredi es varen portar molt bé ja que es troba molt ven equipat i permet escalar amb seguretat. Tot i així cal fer alguna apratadeta esclar!

En Tona entrant a la R-2


Aquest es possiblement un des llargs més bonics de la via. 


Es progressa x fil d'aquest esperó amb un primer tros de 6a x gaudir de valent amb una roca d'alta qualitat.

Forats i foradets ens doneràn plena confiança per avançar amb seguretat.

El final d'aquest llarg, cal fer un flanqueix a la dreta molt marcat per anar a buscar la reunió, cosa que no indica la ressenya.

Sortida del 4ª llarg. et protegeixes x una fisura on col·loques els friends grans per anar a buscar una placa de roca súper adherent i sempre amb tendència a la dreta per unes plaques grises fantàstiques.

Grau fàcil però amb les assegurançes que allunyen i difícil d'assegurar(si es vol portar els C 0,5 i 0,75 es podrien col·locar). L'entrada a la R-4, es fà després d'escalar un diedre fàcil però força brut, calia netejar-lo per col·locar algun assegurança.

Aquest es el darrer llarg.

Molt espectacular i amb una sortida de 6a+ força difícil, es un llarg per disfrutar amb els 50 ms de recorregut que ens oferix varietat de passatges fins ajuntar-se a la via Picnic x on sortirem d ela paret.


R-5 darrera reunió.

Ja sóm dalt, com diu un colega ... amunt i crits!!!!

Colors rogencs al Serrart dels Monjos de Montserrat, quin regal abans de marxar oi?

Comentaris

  1. Hola Jordi, en Tona m'ha parlat d'aquesta via i alguna estona m'agradaria fer-la. Tambe m'ha dit que estas molt actiu i que aviat ja seràs un alpinista en papers i tot..... Ah i que et recoperis del nas...aquestes coses poden passar de vegades.Com dius tu salut i metres.

    ResponElimina
  2. El tercer llarg l'heu fet de manera incorrecta. NO s'ha de fer cap flanqueig. Simplement us heu equivocat. Heu pujat per la via Picnic, per la placa de l'esquerra de l'esperó, i després heu fet un gran flanqueig a buscar la reunió bona de la via Oferta especial. El tercer llarg només començar ja va a buscar la placa de la dreta de l'esperó (6a d'apretar), i no per on heu anat vosaltres.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars