Montserrat, Ganivet de Diables, Via "Paul-Gustavo , V+ / Ae (6c) 120m


El Ganivet de Diables es una magnifica dent que passa un xic desapercebuda entre mig de tant gegant de conglomerat (Paret de Diables, Cavall Bernat, Patriarques, Aeri...). Precisament aquesta discreció li dona un encant especial a més del propi caràcter que desprenen les seves parets verticals.

Aproximació: Un cop aparcats el refugi de St. Cecília, pendrem el camí de l'Arrel direcció el monestir. Quan veiguem que tenim la paret devant nostre, pendrem un corriol, mercat amb una fita, que s'endinsa per dins el bosc fins a peu de paret. Ja només resta flanquejar arran de paret fins a peu de via, doble boríl a l'inici. 25'
Horari: 3h30
Material recomanat: Alien vermell, camelot #1, cinc plaquetes recuperables i algun fisurer petit x si no entren les plaquetes, 16 cintes.
Equipament: Parabolts, espits i burins. Reunions equipades.


Descens: Remuntarem el darrer contrefort per assolir el cim del Ganivet de Diables, algún pàs de III. D'aquí resseguirem l'aresta, aeri, estret i molt espectacular (compte amb la roca), fins a trobar el ràpel de 20 m que ens deixerà el collet. Pendrem el curriol que baixa fins la canal dels Avalleners, millor aneu a tocar la paret de Patriarques per prendre el bon camí que baixa fins baix. 40'

Observacions: Via 4 estrelles. Està reequipada amb parabolts d'inox,i entre mig haurem de xapar alguns burins vells i autèntics de l'època. El grau obligat es V+ i amb possibilitats de poder apretar els darrers dos llargs si li veïem color. La roca en general es bona, tot i així caldrà prendre atenció a l'entrada i sortida d'alguna reunió.
El primer llarg tenim opcions de posar el camelot nº1, crec que es prescindible, nosaltres no el vam posar. El quart llarg es interessant portar l'alien vermell si no estem disposats a fer una bona apretada per anar a caçar un parabolt. Val la pena portar-lo per si de cas.
Salut i metres!!!

                                      
           D'esquerra a dreta, Paret de Diables, Ganivet dels Diables i Serrat del Patriarca  




                                                  Per aquest esperó tant mercat hi va la via

                                      
                               En Pere Herms en plena acció començant el 1er llarg. El típic 5+ que et treu                 ràpid la son de les orelles.... bon journo!!!

                                      

                                        Sortint de la R-2, ull amb la roca, cal pendre atenció...


                                     
Començament del 3er llarg. Segurament el pàs més dificil .es superar el sostret que trovem els primers metres. Preses petites i romes ens obligaràn aplicar-nos per progressar sense l'ajuda de l'artificial.

                                      
                                       En conjunt es un llarg de continuïtat amb bona roca

La via té pocs metres, pero la verticalitat dels llargs donen un ambient bonissim que ens fa gaudir de valent.

Sortida del 4ª llarg, un pàs de bloc molt difícil que encara el busco...

I la resta del llarg, més i més continuïtat... genial!!! es el que mes tenim després de la temporada d'hivern!!!

                                      

Després de l'últim llarg la via es pot rapelar. Recomanem però de totes, totes, fer el cim i careüar per l'esmolada aresta que dona nom a la paret. 

                                       
Una via curta ideal per fer una matinal ràpida i omplir-nos de l'energia tant potent que ens donen aquestes muntanyes. Ara ja podem anar a treballar...


Ressenya treta del llibre de Montserrat del Vessant Nord, d'en David Hita. Per mi la millor guia de Montserrat, imperescindible!!!

Comentaris

Entrades populars