Barranc Viu de Llavata - Alta Ribagorça

Si el que busquem es un barranc per iniciar-nos, el Viu de Llavata té tots els ingredients per fer-nos passar una fantàstica jornada acuàtica. Hi trobarem de tot, petits salts, tobogants mitjans i algún ràpel per començar a practicar.
Una aproximació agreïda i un retorn que es un passeig completaran un dia per treuren's la calor de l'estiu.
La Clara en un dels tobogants

FITXA TÈCNICA

- Accés: El petit poble de Viu de Llevata el trobarem a l'antiga N-260 que uneix La Pobla de Segur amb Pont de Suert. Pujarem fins el Port de la Creu de Perves, passat el port ja trobarem el poble.

- Tipus de roca: Calcària.

- Aproximació: 15' de baixada. Sortim del pàrquing, creuem el poble, l'església ens quedarà a la nostre dreta i a la vista d'un rètol que ens indica el barranc, tombarem a l'esquerra. Trobarem un tancat amb una porta que es subjecta amb un ganxo. Passem, tornem a tencar ja que hi ha bestià i un camí ven fresat ens porta el barranc.

- Descens del barranc: 3h

- Retorn: 45'. Un cop finalitzat el barranc creuarem el torrent i enfilarem per un corriol fins a topar a la carretera. La seguirem fins el poble.

- Longitud: 2500m

- Desnivell: 130m

- Material tècnic: 1 corda min 24m, arnés de barrancs, baga ancoratge amb mosquetó seguro, vuit amb mosquetó, casc, neoprè, guants, mitjons de neoprè, bambes aderents, bidó estanc i motxilla de PVC de barrancs.

- A destecar:
* Aproximació i retorn curts.
* Ideal per iniciar-se.
* Ràpels curts i ven equipats.
* Racons idílics.

- Dream Team: Clara i Ferran Latorre i Aina i Jordi Bou.


                                                 Ressenya extreta del blog de Jordi Raig




L'Aina s'estrena els barrancs i els rapels acuàtics


















Comentaris

Entrades populars