Pic de Bassiero (Punta Gourdon 2897m) - Circular Vall de Gerber - Vall de Cabanes


Plantegem una ruta circular plena d'atractius que ens farà saltar de vall en vall com el joc de l'oca. Sortirem del pàrquing de la Paülla per endinsar-nos a la vall de Gerber, una de les portes d'entrada més idíl·liques i solitàries el Parc Nacional d'Aigüestortes i St Maurici. Una vall amb una orientació que ens assegura la neu fins a final de temporada amb opcions d'accedir el Pic d'Amitges, Tuc de Saboredo o el mateix Pic de Bassiero que plantegem.
El pic de Bassiero "Punta Gordon 2897m", esdevé un cim que ens permetrà una ascensió relativament fàcil arribant el mateix cim amb els esquis posats. Passarem per varis estanys glaçats i molt elabora del refugi lliure Gerber "Mataró". L'únic punt que caldrà prendre atenció és el coll del Bassiero, uns 150m de desnivell que ens obligarà a col·locar els esquis a l'esquena i calçar els grampons. Un cop el coll només caldrà remuntar les darreres pales per assolir un cim amb unes vistes privilegiades.


Companya de sortida: Aina i Jordi Bou 
Localització: Pallars Sobirà - Vall d'Aran
Alçada max: 2897m
Desnivell:  1094m
Distància:    16,84 km - Pujada i baixada
Punt de partida:  Pàrquing de la Peülla 1900m
Punt arribada: Refugi del Gerdar 1650m
Horari aproximat:  4h30 de pujada i 2h30 de baixada (incloses les parades).

Dificultat: BEA - S3
Orientació: Totes les orientacions.
Època ideal:  De desembre a finals de temporada.
Material: Piolet i grampons per el Coll de Bassiero.
Mapa: Alpina - Vall d'Aran - Escala 1:25000

OBSERVACIONS I PUNTS CRÍTICS
* Ruta circular.
* A final de temporada haurem de carregar els esquis a l'esquena algun tram. Nosaltres per entrar a la vall de Gerber va caldre la diagonal que va del pàrquing a l'entrada de la vall., uns 25'. I baixant de l'estany Negre de Cabanes fins el Refugi del Gerdar, 1h30'.
* Ull la primera diagonal de la Paülla a l'entrada de la vall de Gerber. Si estan molt carregades de neu cal ser prudent.
* El coll de Bassiero 2738m és un altre punt crític. Màxim 40º/45º i uns 150m de desnivell. El final de temporada i sol haver bastanta perdre solta.
* En el descens, passat l'estany gelat, i el costat de la cota 2656m caldrà decidir si ens llancem per l'estant del Bassiero o bé per el Clots de Cabanes d' Abaix. A final de temporada millor assegurar la neu x els Clots de Cabanes, ja que la seva orientació aixopluga les darreres neus de la temporada.



















 

Comentaris

Entrades populars