"Via El Fil" 250mts, 80º/ M5+ - Circ Cambre d'Aze

Dia activitat: Divendres 2 de gener
Horari via: 4h
Condicions: Excel·lents, les goulottes que donen accés al darrer llarg de mixt en perfectes condicions. El llarg acotat de M5+  es progressa ganxejant amb els piolets sobre roca compacte, molsa i herba glaçada. Les assegurances es posen al gust sortint un llarg amb molt poca exposició.
Material recomanat: Camelots fins nº 2 + aliens + tascons + 1 extraplà curt + 1 extraplà llarg + 1 Lost Arrow llarg de punta + 1 universal curta.
Aproximació: Amb esquís des del pàrquing de l'estació d'esquí de Cambre d'Ase, i amb poc més de 40 minuts ens plantem el plató de neu de davant del circ.
Reunions: S'han de muntar totes, nosaltres en total varem fer 4 llargs més el llarg de sortida a cim.
Descens: Uns 30' per la canal Central i un cop a peu de via i amb els esquís, 20' més i al cotxe.
Companys de cordada: Arnau Anguera i jo mateix.



Sembla increïble que fins aquest passat divendres no hagués trobat el moment per endinsar-me dins dels dominis del circ de Cambre d'Ase. 
Com diuen els Alfons, "nos vamos al huerto a recoger unas verduritas..." 


Després de que Mr. Google anuncies bones condicions, multitud de cordades es posicionen en l' increïble repertori de canals i goulottes que ens ofereix aquest magnífic racó del Pirineu.
Per els propers dos dies, l'Arnau Anguera serà el meu company de cordada i amb ell, rastregem la paret i ens dirigim al peu del nostre primer objectiu.



La imatge ho diu tot oi? de fet, l'Alfons Gastón que ens vam trobar dalt del cim, em va reafirmar que segurament, es tracta de la línia més directa i estètica que ataca el pany de paret més espectacular del circ.


Aquest és l'hiper estètic 3er llarg, 60 mts de neu transformada de com a molt 80º, els cargols de gel ja els podeu deixar a casa..., però no patiu!!! la roca dona joc per assegurar-se.



Qui es aquets freequi??? Sortint de la R-2



Simplement orgàsmic...


Després de 60 mts fantàstics, vaig trobar un fisurer matxacat i abandonat el peu del llarg de mixt, i afegeixo un Lost Arrow i munto la R3.


Good morning Arnau!!!! 



Cada vegada menys neu... però la suficient per progressar fins la R-3.


Aquí comença el "El bacalao", sortida de la R-3 per afrontar un llarg acotat de M5+ amb bona roca i multitud de fisures per ganxejar i afegir assegurançes al gust del consomidor...


Podies triar, fissura perfecte de fulla de piolet a l'esquerra o bé molsa tracció a la dreta, jo ho vaig tenir clar.


Just en aquest punt feies un petit flanqueig a l'esquerra per anar a buscar una placa de neu menys inclinada i que et donava un bon respir.


Final del 4ª llarg just abans d'entrar a la reunió. Una placa inclinada que vam trobar amb la neu justa per progressar amb els piolets. La ressenya original marca una reunó abans d'aquesta placa però les bones condicions ens van permetre muntar-la 15 mts més amunt.



Hi men!!!


Sortida del 5è llarg  que porta a la carena cimera de la paret.

                                      

"Como están amigos? No se vayan aún hay más!!!!"

                                 
                                       

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars