Intrèpida Sirena - 103m / V+ - Cala Montgó - L'Escala.

Ja portem un dies a la platja amb la família i concretament a Cala Gogo. En Jordi Tona, company de cordada "hipermegamotivat" hi te la base de Diversub, empresa especialista en buseig i immersions de tot tipus. L'estiu passat amb ell i en Pere Herms vem coincidir el cim de l'Agulla Dibona amb un dels obridors de la via i ens deia... "L'heu d'anar fer, es molt bonica!!!"  Doncs tal dit tal fet, una sortida rollo "Challenger" ens permet coneixer un nou racó de la Costa Brava. 
La via es, senzillament... genial!!! El lloc, l'accés, les formes de la roca, la verticalitat de la paret ... reuneix tots els ingredients per qualificar-la com a via exòtica.
Això si... cal portar el V+ ven après si no patirem de valent, d'acord?
Us deixo unes quantes imatges que us poseràn en situació i encara que sigui d'una manera llunyana podreu reviure el passeig vertical.





1ª Ascenció: Xeve Feliu i Isaac Royo. 2010.
Aproximació: La millor opció es anar-hi amb barca. Podem trucar a l'Àlex el mòbil 600612958, ell gestiona el lloguer de piragües de Cala Montgó. Truqueu-lo abans ja que normalment te molta feina i així en pugui fer la previsió. El preu del viatge ronda els 7€ x persona. Heu de tenir en compte que si bufa vent del Nord no us podrà acostar ja que l'accés a la paret és perillos. 10'. L'opció de baixar repelant no es aconsellable coneixent les característiques de la paret.
Orientació:   La paret està orientada a l'Est. Per tant si aneu a l'estiu es imprescindible anar-hi a la tarda quan ja no hi toca el sol.
Material: 10 cintes, alguna de llarga si empalmem llargs. Semàfor d'aliens recomanable si anem justos de grau (nosaltres no els portàvem). Corda simple de 40m pot ser suficient. 
Equipament: Químics.
Descens: Un cop el cim prendrem el GR direcció a Cala Montgó, molt evident. 20'.
Cordada: Jordi Tona i Jordi Bou.
Horari: 10' d'aproximació + 2h de via + 25' de tornada.
Observacions: Via cinc estrelles. Roca peculiar de la zona amb tacte de vegades relliscós i amb polsim. En general preses molt  generoses amb alguna petita secció de canto petit. 
Nosaltres vam fer la via en 4 llargs, empalmant el 2º i 3er llarg. 

Un cop ens han deixat a peu de paret no queda altre remei de sortir per dalt... sort que només es V+!!!



Verticalitat i desplom es la tònica de la paret.

1er llarg



Entrada a la R1, un dels passo mes fins de la via.



No és Tailàndia no... costa Catalana autèntica!!!



Aquest llarg el marca de IV+... home, ja podrien ser més realistes ja! com a mínim és V grau.


Després d'escalar el darrer llarg muntem reunió en un pi característic que trobem just sortir de la paret. Ja u veieu... ambient garantit.


El darrer llarg, tot i ser molt espectacular, segurament es el V+ més assequible de la via.

Un cop el cim precioses vistes cap a Cala Montgó. Via ràpida per passar una tarda amb bona companyia i en un lloc preciós!!!


Comentaris

  1. Molt bona!! Del tot recomanable! Quina tarda eh??

    ResponElimina
  2. Mmmmmm..., i tant company!!! No cal anar massa lluny per fer una activitat exòtica i diferent.
    N'haurem d'anar a fer un altre!!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars